Met GardenGrass willen we graag vooroplopen in de markt. Daarom besteden we continu aandacht aan de laatste innovaties voor kunstgras en toebehoren. Wij zijn blij en trots te melden dat wij distributeur Changemaker zijn van ONE-DNA™ kunstgras. Daarmee maken we deze verantwoorde, nieuwe innovatie beschikbaar voor onze klanten.

Wordt ook changemaker en ga aan de slag met deze unieke producten!

LimeGreen waarom ONE-DNA

Waarom ONE-DNA kunstgras?

Met de Green Deal van de Europese Unie moeten Europa en de wereld in beweging komen. Europa wil het eerste klimaat neutrale continent worden en dat vraagt om snelle, grote stappen. Voor producerende industrieën betekent dit:

  • Grondstof gebruik minimaliseren
  • CO2 uitstoot reduceren
  • Én toewerken naar circulair gebruik

Ook voor de kunstgrasmarkt liggen hier grote uitdagingen. En daarom bewegen wij mee!

Met ONE-DNA™️ is circulair kunstgras nu werkelijkheid.

ONE-DNA™ kunstgras is circulair kunstgras. Dit monomateriaal kunstgras is samengesteld uit slechts 1 grondstof en kan daardoor in zijn geheel gerecycled worden. ONE-DNA™️ kunstgras kan na gebruik verwerkt tot nieuwe PE-producten en kan worden ingezet als grondstof voor nieuw kunstgras.

ONE-DNA kunstgras

1 zuivere grondstof

ONE-DNA™️ kunstgras bestaat slechts uit één zuivere grondstof. Het resultaat is een zeer lage CO2-voetafdruk tijdens de (her)productie, plus een volledig hergebruik van kostbare materialen wanneer het kunstgras ‘end of life’ is. Met deze oplossing zetten we enorme stappen met het oog op de Europese Green Deal doelstellingen.

Recycling, dat kan toch met elk kunstgras?

Veel kunstgrasproducenten beloven recyclebaarheid van hun product. Wat maakt ONE-DNA™️ kunstgras dan anders? Veel! Omdat andere kunstgrassen bestaan uit meer dan één grondstof, is er geen sprake van recycling maar van downcycling. Het product wordt wel verwerkt voor nieuwe toepassingen, maar het eindproduct (ook wel Recycled Turf Agglomerate ‘RTA’ genoemd) is een mix van grondstoffen en heeft niet langer de zuiverheid van de oorspronkelijke grondstof.

Deze grondstoffen zijn van aanzienlijk lagere kwaliteit en zijn daardoor minder breed inzetbaar voor het vervaardigen van nieuwe producten. Er is dus verlies van grondstofwaarde tijdens het recyclingproces.

Met circulair ONE-DNA™️ kunstgras bereiken we een nieuw level in recycling! Hoogwaardige recycling met behoud van waarde en met de zuiverheid van de oorspronkelijke grondstof.

LimeGreen circulair kunstgras

Uiteraard 100% veilig

Dat kunstgras 100% veilig is, is voor ons minstens zo belangrijk als de kwaliteit en natuurgetrouwheid van het gras. Daarom zijn alle ONE-DNA™️ grassen zorgvuldig getest door SGS. Uit al deze tests blijkt dat ONE-DNA™️ kunstgras volledig veilig is.

Daarnaast is het gras extreem waterdoorlatend, waardoor regenwater blijft waar het valt. Goed voor het milieu en goed voor de planten in jouw tuin!

Lokaal inzamelen

Ons streven is helder: wij willen kunstgrasrestanten en end-of-life kunstgras een nieuw leven geven. Met ons Take-Back Programma zorgen we ervoor dat jouw gebruikte kunstgras niet op de vuilstort belandt, maar een tweede kans krijgt als onderdeel van nieuwe PE-producten. Het is van essentieel belang om zoveel mogelijk ONE-DNA™ kunstgras terug te nemen voor hoogwaardige recycling. Op deze manier voorkomen we verspilling van grondstoffen en verminderen we de CO2-uitstoot.

Het Take-Back programma is speciaal ontworpen om het inzamelen van gebruikt ONE-DNA™ kunstgras te vergemakkelijken, waardoor het niet op de vuilnisbelt belandt maar kan worden hergebruikt voor nieuwe PE-producten. Laten we samen werken aan een duurzamere toekomst.

ONE-DNA™ producten

In ons assortiment voeren wij 4 soorten ONE-DNA™ kunstgras. Deze zijn allemaal zorgvuldig samengesteld om een zo natuurgetrouw gazon na te bootsen. En dat op de meest verantwoorde manier!

LimeGreen ONE-DNA circulair kunstgras

ONAFHANKELIJK GETEST

Als onafhankelijk test- en certificeringsinstituut heeft SGS Intron de samenstelling en eigenschappen van ONE-DNA™ gras onderzocht in haar laboratorium. De onafhankelijke conclusie van SGS Intron is dat ONE-DNA™  kunstgras volledig – dus zowel de vezel als de backing – kan worden hergebruikt in nieuwe, hoogwaardige toepassingen. Zo voorziet ons duurzame product geheel in waardebehoud. Bovendien kwalificeert SGS Intron ONE-DNA™ kunstgras als circulair.

Menu